Super User

Super User

péntek, 26 július 2019 14:06

Vas megye bemutatása

Vas megye a Nyugat-Dunántúl régióhoz tartozik. Fővárosa Szombathely. Itt található Magyarország legnyugatibb pontja, Felsőszölnök. Nyugaton Ausztriával, délnyugaton Szlovéniával, délen Zala, keleten Veszprém és északon Győr-Moson-Sopron megyével határos. Tájegységei közé tartozik az Alpokalja és az Őrség, a Dunántúli-dombság, annak középtája Zalai-dombság és a Kisalföld középtáj egységéhez tartozó három része, a Kemeneshát, a Sopron-Vasi síkság és a Marcal-medence.

péntek, 26 július 2019 14:04

Vulkán túra a Sághegyre

Nincs kétség, aki egyszer is megmászta ezt a 279 méter magas tanúhegyet, az visszavágyik ide, a Ság hegy ugyanis tényleg egyedülálló látványosság Magyarországon. Bazaltsapkáinak jelentős részét ugyan kibányászták, de a pazar természeti táj maradt utána: maga a kráter.

péntek, 26 július 2019 14:02

Nádasdy-vár Sárvár

A sárvári Nádasdy-vár épületegyüttese nem csak történeti szempontból meghatározó eleme a városnak. A Sárvár szívében magasodó, legtöbbször kaputornyával és a várárkot átívelő boltíves hídjával ábrázolt várkastély 1991 óta a Nemzeti Örökség része.

péntek, 26 július 2019 13:55

Vas megyei várak

Léka, ez a titokzatos fellegvár a nyugati határvidék első kővára volt, mely eredetileg a német betörések ellen épült a 13. század elején. Ellent állt szinte minden ostromlónak, tatárnak, töröknek. Mint királyi várat először a soproni Bana ispán birtokolta, aztán pedig „kézről kézre járt”. Valamikor Nádasdy birtok volt, miután azonban a Wesselényi összeesküvésben való részvételéért Nádasdy Ferenc országbírót fő-és jószágvesztésre ítélték, Esterházy Pál herceghez került. Az 1960-as években vette meg egy osztrák író és ma ezt a várat is egy alapítvány gondozza. Van itt múzeum, számos koncert, program. 

péntek, 26 július 2019 13:44

Látnivalók a környéken

Celldömölk városába kényelmes gyalogos vagy kerékpáros kirándulást is tehetünk. A „Mária” zarándok út nyomvonalán 12 km távolságra van a kastélyunktól.

péntek, 26 július 2019 06:55

Standart

szobában összesen 3 fő fér el.

  • Hűtőszekrény
  • Televízió (képcsöves)
  • Ventilátor
  • Babaágy betehető

 

  • Hálótér (2 fő részére)
    • franciaágy
    • ruhásszekrény, TV
  • Saját fürdőszoba (fürdőkád)

Pótágy 1 felnőtt részére: teljesértékű ágy

hétfő, 22 július 2019 06:09

Kalapos kút

A Kissitkei kastélytól egy rövid sétával elérhető forrás, az Országos Kéktúra vonalától nem messze található. Az I. világháborúban szerepet játszó épületet 2015-ben újították fel, mely valóban úgy védte a katonák tiszta ivóvizét, mint az emberi fejet a ráhelyezett kalap. 

Irodalmi barangolások Sitkéről a Kemenes alján és Vas megyében.

Vas megye településeinek irodalmi múltja rendkívül gazdag A sitkei kastély fogadótól 6 kilóméterre lévő Sárvár  városa már a 16. században a magyar nyelvű nyomtatott könyv szülőhelye. 1539-ben itt jelent meg Sylvester János Grammatica Hungarolatina című műve. Megfordultak Sárváron olyan nagyságok, mint Tinódi Lantos Sebestyén kinek emlék művét megkoszorúzhatjuk a Nádasdy vár melletti parkban,, Dévai Bíró Mátyás; majd Gárdonyi Géza. Kőszeg neve összeforr a katonai alreáliskola révén Ottlik Géza „Iskola a határon” című remekművével.

hétfő, 22 július 2019 06:07

A horgászoknak ajánljuk

A sitkei kastélyfogadó horgászatot kedvelő vendégeinek, a közelben lévő három Sárvári és egy Ölbői horgásztó szolgáltatásait kínáljuk.

Sárvár város arborétuma

A Kis-sitkei kastély szállodától 6 km-re található.

1. oldal / 2